Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική του βιβλίου "Οι Κόρες των Αστεριών" Lucinda Riley, εκδόσεις Διόπτρα

Τα ογκώδη μυθιστορήματα συχνά τα προσπερνώ, γιατί φοβάμαι ότι περικλείουν μέσα τους ασήμαντες λεπτομέρειες, εκτενείς περιγραφές και επαναλήψεις στην αφήγηση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν συγγραφέα να κατορθώσει να διατηρήσει ζωντανή την πλοκή και αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όταν το έργο του ξεπερνά τις 600 σελίδες. Όμως ο τίτλος, το ρομαντικό εξώφυλλο και η ιδιαίτερη υπόθεση του βιβλίου της Lucinda Riley κατάφερε να μου τραβήξει την προσοχή. Η ρομαντική πένα της συγγραφέως σε συνδυασμό με την συναρπαστική ιστορία και τους χαρακτήρες που σε μαγνητίζουν από την πρώτη γνωριμία, ανέδειξαν τις "κόρες των αστεριών" σε ένα από τα ομορφότερα και πιο αγαπημένα μου μυθιστορήματα και ανυπομονώ να διαβάσω με αγωνία τη συνέχεια τους, η οποία φέρει τον τίτλο "Η κόρη του Κεραυνού". 


ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Έξι αδερφές συγκεντρώνονται αιφνιδίως στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, μόλις πληροφορούνται τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου τους πατέρα. Ο Πα Σαλτ, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν ένας τρυφερός μπαμπάς, ο οποίος υιοθέτησε καθεμία τους όταν ήταν ακόμα μωρά, και τις ανέθρεψε με αγάπη, στοργή, και όλες τις ανέσεις. Καθώς όλες τους προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, ο δικηγόρος του πατέρα τους, τις ενημερώνει για τις τελευταίες του επιθυμίες. Έξι φάκελοι θα αποτελέσουν το έναυσμα ώστε κάθε κοπέλα να ψάξει και να ανακαλύψει το παρελθόν της πραγματικής της οικογένειας. Η μεγαλύτερη από όλες, η Μαία, ταξιδεύει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και προσπαθεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την εύρεση των γονιών της. Το χθες με το σήμερα συμμαχούν και η Μαία θα μάθει τη συνταρακτική αλήθεια για την καταγωγή της.

Μια ονειροπόλα αύρα διαπερνάει αυτή τη μαγευτική ιστορία ζωής των έξι κοριτσιών αλλά ταυτόχρονα και ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τα κίνητρα που οδήγησαν το θετό τους πατέρα να τις υιοθετήσει. Η συγγραφέας ορίζει την κοινή αφετηρία των έξι ηρωίδων της, και στη συνέχεια καταδύεται σε αυτό το πρώτο μυθιστόρημα στη Μαία. Προβάλλει τον ψυχισμό της, τις ανασφάλειές της, τις ενοχές που ταλανίζουν το μυαλό και την ψυχή της καθημερινά, και το φόβο της για το αύριο. Μέσα από το ταξίδι της στη γενέτειρά της, θα μάθει το γενεαλογικό της δέντρο, τα συνταρακτικά γεγονότα της φαμίλιας της αλλά παράλληλα θα μυηθεί στις χαρές της ζωής και του έρωτα, και θα λυτρωθεί. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα αλλάξει την οπτική της και θα την απεγκλωβίσει από τις αλυσίδες της. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση επιτυγχάνει το στόχο της, καθώς αμέσως γίνεσαι ένα με την πρωταγωνίστρια και νιώθεις να παρασύρεσαι στα ταραγμένα νερά της θάλασσάς της. 

Οι χρονικές εναλλαγές, και η εξιστόρηση της συνταρακτικής ζωής της Ιζαμπέλας το 1927, καταφέρνουν με επιτυχία να γοητεύσουν τον αναγνώστη και να κρατήσουν την αγωνία του στα ύψη. Η Riley ξέρει να αποκαλύπτει τα κρυμμένα χαρτιά της σε σωστές στιγμές, και το φινάλε της ανοίγει ξανά τους ασκούς του Αιόλου και δημιουργεί προσμονή για το επόμενο πόνημά της. Ο τρόπος γραφής της είναι όμορφος, μοντέρνος αλλά συνάμα με μια νότα ρομαντισμού από άλλες εποχές, απογειώνοντας τη λυρικότητα της πλοκής της. Μέσα από τις αφηγήσεις της Μαίας και τα γράμματα της Ιζαμπέλας, μαθαίνει κανείς σημαντικές πληροφορίες για τις προσωπικότητες που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του '20 στο Παρίσι αλλά και τον τρόπο κατασκευής του αγάλματος του Χριστού που κοσμεί εδώ και δεκαετίες το Ρίο, χωρίς να κουράζει. Το κείμενό της ρέει με ηρεμία και οι χαρακτήρες της σε πλανεύουν.

"Οι κόρες των αστεριών" είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου και αγγίζει την καρδιά...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."