19 Μαΐου 2017

Νέες κυκλοφορίες της σειράς "4 1/2 φίλοι" του Γιόαχιμ Φρίντριχ, εκδόσεις Μίνωας

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας το 6ο & 7ο βιβλίο της αγαπημένης σειράς 4½ φίλοι του Γιόαχιμ Φρίντριχ, , σε εικονογράφηση της Ρεγγίνας Κεν.Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.
Η σειρά:
Αποτελείται από 23 βιβλία
Έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως
Έχει μεταφρασθεί σε 25 γλώσσες
Έχει αποσπάσει το βραβείο Εμίλ (καλύτερη σειρά μυστηρίου)


Νο. 6 – 4½ φίλοι και το μυστήριο του έβδομου αγγουριού
Στη συνοικία με τα περιβόλια συμβαίνουν περίεργα  πράγματα: Τη νύχτα κάποιος κλέβει φράουλες από ένα περιβόλι, δύο μέρες αργότερα βρίσκονται βαζάκια με μαρμελάδα φράουλα μπροστά στην πόρτα, κάποιος βάφει κρυφά φράχτες και κουρεύει το γρασίδι. Όταν εξαφανίζεται και η ιδιαίτερη ποικιλία αγγουριού που καλλιεργεί ο θείος Βέρνερ, η «Άγρια Χίλντα», για τον Κάλε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αυτή είναι μια υπόθεση που πρέπει να αναλάβουν οι 4½ φίλοι.


Νο. 7 – 4½ φίλοι και το αίνιγμα του επιστάτη
Από τότε που ήρθε στο σχολείο ο καινούριος επιστάτης, ο κύριος Πέντελ, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα: Αντικείμενα εξαφανίζονται και ακούγονται κραυγές που σου παγώνουν το αίμα. Κρύβει κάποιον ο επιστάτης; Ή μήπως κινδυνεύει η κυρία Σούλτε-Στράτμαν, η αγαπημένη καθηγήτρια του Φρίντελ; Ένα μυστήριο και μια παράξενη υπόθεση που μόνο η παρέα των 4½ φίλων μπορεί να λύσει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου