2 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Η συλλογή των 49 στο σφυρί" του Thomas Pynchon, εκδόσεις Gutenberg

Οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Thomas Pynchon "Η συλλογή των 49 στο σφυρί" τη Δευτέρα 8 Μαίου 2017, ημέρα γενεθλίων του συγγραφέα, στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο "Ο Μωβ Σκίουρος". Θα μιλήσουν 

Δημήτρης Δημηρούλης
Γιώργος Κυριαζής
Γιώργος - Ίκαρος ΜπαμπασάκηςΗ Συλλογή των 49 στο Σφυρί είναι ένα έργο περίπλοκο, μια αναζήτηση χωρίς τέλος. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκτυλίσσεται το δράμα της ιστορίας και της καθημερινότητας. Η ηρωίδα, μπροστά στον κόσμο του αμερικανικού ονείρου, έχει να απαντήσει σε μια σειρά από αινίγματα και γρίφους. Η μεταμόρφωσή της από τυπική μικροαστή νοικοκυρά (επίδειξη, ταπεργουέαρ, ψώνια, μαγείρεμα, τηλεόραση, πλήξη, συμβατικός γάμος, ψυχανάλυση) σε ευαίσθητο αποδέκτη και αποκρυπτογράφο μηνυμάτων, συμβόλων, κωδίκων και αμφίσημων ενδείξεων, έχει ως αφορμή την εντολή που παίρνει από ένα δικηγορικό γραφείο να εκτελέσει τη διαθήκη του πρώην εραστή της.
Thomas Pynchon (γεν. 1937): Από τους σημαντικότερους Αμερικανούς λογοτέχνες της εποχής του, ένα όνομα-δείκτης, ένα σήμα αναγνώρισης μιας ιδιότυπης γραφής. Άκρως αινιγματικό πρόσωπο, αρνείται συστηματικά τη δημοσιότητα και τον Τύπο: κανένας δεν ξέρει πού και πώς ζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου