Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα κυκλοφορία "Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου" Susie Steiner, εκδόσεις Μεταίχμιο

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έρχεται η Βρετανίδα βιρτουόζα της αστυνομικής γραφής Susie Steiner με το δεύτερο μυθιστόρημά της "Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου"



ΥΠΟΘΕΣΗ

Νεκρή ή ζωντανή; Για τις επόμενες 72 ώρες αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

ΜΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
Μέσα Δεκεμβρίου και η περιοχή του Κέιμπριτζ έχει καλυφθεί από χιόνι. Η υπαστυνόμος Μανόν Μπράντσο προσπαθεί να αποκοιμηθεί ύστερα από ένα ακόμα καταστροφικό ραντεβού με μια online γνωριμία. Το σιγανό μουρμουρητό του ασύρματου της αστυνομίας είναι η μόνη της παρηγοριά.

ΜΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ              
Μέσω των ραδιοκυμάτων φτάνει στα αυτιά της η αναφορά για την εξαφάνιση μιας γυναίκας: η πόρτα του θύματος μισάνοιχτη, αίμα στο πάτωμα της κουζίνας. Μόλις η υπαστυνόμος βλέπει τη φωτογραφία της Ίντιθ Χιντ, μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Κέιμπριτζ από μια πολύ καλά δικτυωμένη οικογένεια, ξέρει πως αυτή η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις.

ΜΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Η Μανόν ξέρει ότι οι πρώτες 72 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες: είτε θα βρεις την αγνοούμενη είτε θα πρέπει ν’ αρχίσεις να ψάχνεις για το πτώμα της.



Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ



Η βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Susie Steiner (1971) αναμένεται να ξεσηκώσει μεγάλο κύμα ενθουσιασμού στο αναγνωστικό κοινό κατακτώντας περίοπτη θέση στο μυαλό και την καρδιά τους. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ρεπόρτερ σε τοπικές εφημερίδες και στη συνέχεια εργάστηκε για τις εφημερίδες Evening Standard, Daily Telegraph και The Times. Από το 2001 και για έντεκα χρόνια εργάστηκε ως συντάκτρια στην εφημερίδα Guardian.

Το Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της που σκαρφάλωσε αμέσως στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα στη Μ. Βρετανία. Η Wall Street Journal κατέταξε το βιβλίο ανάμεσα στα δέκα καλύτερα βιβλία μυστηρίου της χρονιάς. Πρόκειται για ένα διαφορετικού είδους θρίλερ, που ξεπερνά τα στεγανά του είδους, καθώς εστιάζει στους ήρωες και στην εξέλιξή τους. 

Το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό το οφείλει εν μέρει σε ένα εμπόδιο. Η εκφυλιστική ασθένεια των ματιών της Steiner τη βοήθησε να στραφεί προς τον εσώτερο εαυτό της και να γράψει για όλα όσα ανακάλυψε εκεί. Η σταδιακή απώλεια όρασης συνοδεύτηκε με αύξηση της δημιουργικότητάς της καθώς η όποια αναπηρία σύμφωνα με τα λεγόμενά της κάνει τον άνθρωπο λιγότερο παντοδύναμο, πιο εύθραυστο και καλώς εχόντων των πραγμάτων λιγότερο άτεγκτο απέναντι στην αδυναμία του άλλου, και την ώθησε περισσότερο στο να βάζει τον εαυτό της στη θέση ενός άλλου πράγμα απαραίτητο για τη διαδικασία του γραψίματος. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να σκάβεις στις σκοτεινές γωνιές του εαυτού σου για να βρεις εμπειρίες που να συμπίπτουν με αυτές των ηρώων σου».

Η Susie Steiner μένει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά και δουλεύει το τρίτο της βιβλίο με ηρωίδα την Μπράντσο.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της (συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο) θα βρείτε στο προσωπικό της site: http://www.susiesteiner.co.uk/
O λογαριασμός της στο twitter: https://twitter.com/SusieSteiner



ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Πνευματώδης, καθηλωτική πλοκή συνδυασμένη με εξαιρετικό συγγραφικό στιλ και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Σπάνιο βιβλίο.
Sunday Express

Μια φλέβα μαύρου χιούμορ διατρέχει τη συναρπαστική αυτή αστυνομική ιστορία με μια ελκυστική, περίπλοκη ηρωίδα στο επίκεντρο.
Publishers Weekly

[Το «Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου»] «έχει όσα μπορεί να ζητήσει κανείς και ακόμα περισσότερα: έχει στιλ, είναι ευφυές και συναρπαστικό· έχει μια εξοργιστική, αλλά αξιαγάπητη κεντρική ηρωίδα και επίσης σκιαγραφεί τρομερά καλά τις σύγχρονες ανησυχίες και συμπεριφορές».
The Guardian

Το βιβλίο αυτό ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα με δύο τρόπους. Πρώτον, ως προς τη λύση, που αποτελεί ένα έξυπνο σχόλιο για το πώς παρουσιάζονται στις ειδήσεις οι προκαταλήψεις του συστήματος απέναντι στη φυλή και τους προνομιούχους. Δεύτερον, ως προς τον πληγωμένο, συμπονετικό, ανθρώπινο χαρακτήρα της Μανόν. Η αγωνία της να ορίσει την αγάπη και την οικογένεια σε μια εποχή που και τα δύο είναι ανοιχτά σε ερμηνείες δημιουργούν μια χαρισματική και ελκυστική ιστορία.
Kirkus

Έξυπνο και αριστοτεχνικά γραμμένο… Η Μανόν, καυστική όσο και συναισθηματική, είναι ένας ακαταμάχητος χαρακτήρας.
New York Times

Είναι αδύνατον να μη σε γοητεύσει η Μανόν… Η Steiner έχει δημιουργήσει έναν κόσμο που ξεπερνά κατά πολύ τις σελίδες του βιβλίου.
Observer

Πυρετώδης ρυθμός, ανατροπές, ρεαλιστικοί χαρακτήρες και σφιχτοδεμένη πλοκή. Ελπίζουμε η υπαστυνόμος Μπράντσο να επιστρέψει σύντομα.
Vancouver Sun

Είναι φανερό από τις πρώτες σελίδες ότι η υπαστυνόμος Μπράντσο ήρθε για να μείνει. Ένα δώρο για όσους αγαπούν τα ψυχολογικά θρίλερ, με εξαιρετική γραφή, διανθισμένο με σκοτεινό χιούμορ. Απολαύστε το.

Lucie Whitehouse, συγγραφέας


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."