Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα για μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους


Από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα κυκλοφορούν «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΖΑΛΕΤ 1 – Τα ανέμελα χρόνια» της Ελίζαμπεθ Τζέιν Χάουαρντ, το πρώτο από μια σειρά αυτόνομων βιβλίων που παρακολουθούν τη ζωή τριών γενιών μιας πολυπληθούς μεγαλοαστικής οικογένειας στη Μεγάλη Βρετανία, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και «ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ» της Έλσα Πουνσέτ, με τέσσερα βιβλία για μικρούς αναγνώστες, τα οποία μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη, να μάθουν να κυριαρχούν στα συναισθήματά τους.


«Το χρονικό τις οικογένειας Καζαλετ 1 – Τα ανέμελα χρόνια» της Ελίζαμπεθ Τζέιν Χάουαρντ

Χόουμ Πλέις, Σάσεξ, 1937. Τρεις γενιές Κάζαλετ, οι συγγενείς και τα μέλη του προσωπικού στις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές. Όλη η οικογένεια μαζί στην ειδυλλιακή εξοχική οικογενειακή κατοικία στην καρδιά του Σάσεξ.

Παρακολουθούμε τις ζωές τους για δύο αξέχαστα, ξένοιαστα καλοκαίρια, γεμάτα πλουσιοπάροχα γεύματα, ευτυχισμένα πικ νικ στην παραλία, τεμπέλικους απογευματινούς περίπατους και νύχτες με υπέροχες χαρούμενες μουσικές.

Ασφαλείς ακόμη από τα σύννεφα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που σύντομα θα σκοτεινιάσουν τις ηλιόλουστες μέρες τους, οι Κάζαλετ μας γοητεύουν με τις περίπλοκες σχέσεις τους, τους ανείπωτους φόβους τους και τα μυστικά τους πάθη
που συνθέτουν τον πολυτάραχο βίο τους.

Ένα κλασικό πλέον μυθιστόρημα εποχής με φόντο τη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αώνα, τον τρόπο ζωής της οποίας η συγγραφέας αποτυπώνει με μαεστρία. Δύο φαινομενικά ανέμελα ζεστά καλοκαίρια κατά τη διάρκεια των οποίων η Χάουαρντ μας συστήνει τους σύνθετους χαρακτήρες της, ζωντανεύοντάς τους με τον πιο γλαφυρό και συναρπαστικό τρόπο.



«Οι ατρόμητοι" Έλσα Πουνσέτ



Η σειρά Οι Ατρόμητοι αποτελείται από τέσσερα βιβλία με περιπέτειες που θα συναρπάσουν και θα δυναμώσουν συναισθηματικά τα παιδιά. Η γνωστή συγγραφέας Έλσα Πουνσέτ, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τη συναισθηματική νοημοσύνη, μας παρουσιάζει το Εργαστήριο Συναισθημάτων, στο οποίο όλη η οικογένεια μπορεί να βρει συμβουλές και τρόπους για να επικοινωνεί καλύτερα και να ζήσει πιο ήρεμα και ευτυχισμένα.



Οι Ατρόμητοι είναι η Αλέξια, ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι. Αρχικά δεν το ξέρουν, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι μπορούν να καταφέρουν όλα όσα θέλουν με τα συναισθήματά τους. Με τη συντροφιά του πανέξυπνου και έμπειρου «εκπαιδευτή συναισθημάτων», του γλάρου Φλορεστάν, αντιμετωπίζουν κάθε βράδυ συναρπαστικές και διασκεδαστικές προκλήσεις. Μέσα από τις περιπέτειές τους μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους, δηλαδή να τα αναγνωρίζουν, να τα τιθασεύουν, ακόμα και να τα αλλάζουν.



Κάθε βιβλίο είναι αφιερωμένο σε ένα συναίσθημα ή σε μια δεξιότητα:
τον φόβο, την αυτοεκτίμηση, τη συνύπαρξη, τον θυμό. Ο στόχος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη, που τους επιτρέπει να βρουν τον δρόμο για μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ζωή.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."