8 Φεβρουαρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου "Η γυναίκα του πρωινού τρένου" Δημήτρης Γράψας, εκδόσεις Καστανιώτη


Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. ο συγγραφέας Δημήτρης Γράψας παρουσιάζει το μυθιστόρημά του "Η γυναίκα του πρωινού τρένου" στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα).Είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, ο οποίος με τη Λευκή κουρτίνα είχε βρεθεί στη βραχεία λίστα για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου «Μένης Κουμανταρέας» της Εταιρείας Συγγραφέων. Το νέο του βιβλίο είναι ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα για την ανταρσία των αναμνήσεων, μια περιπλάνηση σε μια ζωή που φωτίζεται ξανά από την αρχή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δρ Πολιτικών Επιστημών Ειρήνη Γαϊτάνου, ο κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης και ο δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής. 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ελεάνα Καυκαλά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Είναι κάθε πρωί μαζί, στο ίδιο δρομολόγιο. Ο Πέτρος παίρνει το τρένο από τον σταθμό «1», στις 07:37 ακριβώς, και στο τελευταίο βαγόνι βρίσκει πάντα την Αγνή, που έχει επιβιβαστεί στην αφετηρία. Συνήθως κάθεται απέναντί της. Την έχει ερωτευθεί σιωπηρά, όμως δειλιάζει να της μιλήσει. Και όταν αποφασίζει να κάνει πέρα τους δαίμονες και τους φόβους του, η Αγνή εξαφανίζεται.

Αρχίζει τότε να την αναζητεί. Εντοπίζει τελικά το σπίτι της, φτάνει εκεί γεμάτος ελπίδα, αλλά αντί να βρει εκείνη, συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα, που προσπαθεί να τον πείσει πως βρίσκεται σε λάθος μέρος. Όμως ο Πέτρος δε θα φύγει αν δε βρει την Αγνή. Πρώτα απ’ όλα για να βεβαιωθεί πως τίποτα κακό δεν της έχει συμβεί. Κι ύστερα, γιατί έχει έρθει από πολύ μακριά – τόσο μακριά που κανείς δεν ξέρει και δεν υποψιάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου