Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέντε νέοι δυνατοί τίτλοι ξένης λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα κυκλοφορούν πέντε νέοι τίτλοι ξένης λογοτεχνίας, που υπόσχονται δυνατές στιγμές στους απαιτητικούς αναγνώστες.


«Νέκρη Σάρκα» Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, μτφρ. Αγορίτσα Μπακοδήμου



Καθηλωτικό, άγριο, σκοτεινό, με μεγάλες δόσεις από πικρόχολο μαύρο χιούμορ. Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Ψυχρός γρανίτης», με το οποίο οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σύστησαν στο ελληνικό κοινό τον Σκοτσέζο Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, υπογράφει το τρίτο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας με πρωταγωνιστή τον ευφυή, επιτυχημένο και κάπως περιθωριακό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι. Έχει προηγηθεί «Το φως που χάνεται», το οποίο επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».
Συνθέτοντας μια ιστορία γεμάτη έντονες αντιθέσεις και ανατροπές μέσα σε ένα σκοτεινό σκηνικό, ο Στιούαρτ ΜακΜπράιντ ξέρει πώς να κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Πιο ώριμος από ποτέ, ο πολυβραβευμένος ΜακΜπράιντ μας μεταφέρει και πάλι στην πόλη του γρανίτη, το Αμπερντίν, εκεί όπου σε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο τοπίο ένας κατά συρροή μανιακός βιαστής αφήνει πίσω του φρικτά κακοποιημένες νεαρές γυναίκες. Τη στιγμή που η αστυφύλακας Τζάκι Γουάτσον τριγυρίζει στους δρόμους της πόλης παριστάνοντας το δόλωμα για να παγιδεύσει τον αρρωστημένο φονιά, ο Λόγκαν ΜακΡέι προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιον ανήκει το κακοποιημένο σώμα ενός άνδρα που κάποιοι εγκατέλειψαν έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου. Οι έρευνες οδηγούν τον Λόγκαν στον σκοτεινό κόσμο της πορνογραφίας και των ύποπτων ροζ κυκλωμάτων. Αναζητώντας με πείσμα και επιμονή τον δράστη, ανακαλύπτει ότι κύριος ύποπτος των βίαιων επιθέσεων είναι το αστέρι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αμπερντίν. Ενώ όμως ο Λόγκαν είναι πεπεισμένος ότι έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό λάθος στην πορεία της έρευνά τους, η Γουάτσον φαίνεται απολύτως βέβαιη για την ενοχή του νεαρού ποδοσφαιριστή και είναι αποφασισμένη να την αποδείξει. Είναι, όμως, αυτός ο ένοχος;


«Καταραμένη γη» Χουάν Φρανθίσκο Φερράντιθ, μτφρ. Στράτος Ιωαννίδης



Το ιστορικό μυθιστόρημα Καταραμένη γη είναι το τρίτο έργο ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ιστορικής μυθοπλασίας στην Ισπανία. Με τη σχολαστικότητα του γνώστη της Ιστορίας και τη φαντασία του χαρισματικού συγγραφέα, ο Χουάν Φρανθίσκο Φερράντιθ μας μεταφέρει σε μια σκοτεινή εποχή, αυτήν του 9ου αιώνα, και στην τελευταία πόλη της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τη Βαρκελώνη, η οποία διατηρεί μετά βίας την αξιοπρέπειά της. Κι αυτό χάρη στον αγώνα κάποιων ανθρώπων που έδωσαν την ψυχή τους για την ελευθερία και την προκοπή ενός τόπου που όλοι έως τότε θεωρούσαν καταραμένο.
Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται κατά το δεύτερο μισό του 9ου αιώνα, όταν η πόλη της Βαρκελώνης διοικείται από τους Φράγκους και με μόλις 1.500 ψυχές αντιστέκεται στις επιδρομές των Σαρακηνών και στις εξεγέρσεις που προκαλούν οι κόμητες. Είναι ένας τόπος ρημαγμένος και εγκαταλελειμμένος στην τυραννία διεφθαρμένων ευγενών. Σε αυτή την καταραμένη γη, το 861 μ.Χ., φτάνει ο φιλόδοξος ιερωμένος Φροδοΐ, ο οποίος διορίζεται επίσκοπος Βαρκελώνης από τον Φράγκο βασιλιά. Η θέση του μοιάζει μάλλον με τιμωρία παρά με επιβράβευση, αλλά η επαναστατικότητα και η φιλοδοξία του τον ωθούν να αποδεχθεί την πρόκληση. Συνοδευόμενος από πολυάνθρωπη ακολουθία Φράγκων εποίκων, εγκαθίσταται στην πόλη αποφασισμένος να τη βγάλει από τη μιζέρια της. Σύντομα θα υποκύψει στα θέλγητρα μιας αινιγματικής ευγενούς, η οποία τρέφει βαθιά αγάπη για τον τόπο. Μαζί θα ξεκινήσουν έναν αγώνα για να δώσουν σε εκείνη τη γη μια εντόπια αριστοκρατική γενιά με κληρονομούμενη εξουσία. Η ηρωική προσπάθειά τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις ίντριγκες μιας διεφθαρμένης αριστοκρατίας και τις προλήψεις ενός λαού δίχως πίστη. Επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την επινοητικότητα και την πίστη τους σε έναν Θεό που μοιάζει να τους έχει γυρίσει την πλάτη, και με τη βοήθεια του ανδρείου ευγενούς Ισεμπάρτ του Τένες αλλά και ατόμων με ταπεινή καταγωγή, θα καταφέρουν να απαλλάξουν την πόλη από την απελπισία.


«Sherlock Holmes, Η σατανική υπόσχεση» Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις, μτφρ. Χρήστος Μπαρουξής



Οι δύο δημοφιλείς χαρακτήρες της Μπέικερ Στριτ του Λονδίνου, ο μοναδικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο πιστός φίλος και βοηθός του δρ Τζον Χ. Γουάτσον, βρίσκονται αντιμέτωποι με «την πιο απίστευτη και σκοτεινή περιπέτειά τους». Έτσι τουλάχιστον την περιγράφει ο συγγραφέας Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις, ο οποίος είναι διάσημος μελετητής του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς και έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ήρωα που έπλασε ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ  στα τέλη του 19ου αιώνα και ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο.
Ύστερα από μια άνοιξη που πέρασε δίχως σχεδόν καμία ενδιαφέρουσα υπόθεση να απασχολήσει το μυαλό του, ο κύριος Σέρλοκ πείθεται από τον δρα Γουάτσον να κάνουν διακοπές στις ακτές του Ντέβονσαϊρ. Ο πάντα υπομονετικός Γουάτσον κάνει ό,τι είναι δυνατόν να φτιάξει τη μελαγχολική διάθεση του φίλου του, αν και πιστεύει πως μόνο μια δύσκολη υπόθεση μπορεί να τον απαλλάξει από τη δυσθυμία. Και να που το πτώμα ενός άνδρα το οποίο ανακαλύπτει ο Σέρλοκ Χολμς στην παραλία βάζει τους δύο ήρωες σε μια νέα περιπέτεια, και μάλιστα πολύ μυστηριώδη και περίπλοκη. «Αν οι διανοητικές μου ικανότητες δεν με έχουν εγκαταλείψει ακόμη, είναι φόνος, φίλε μου, στυγνός φόνος», λέει ο διάσημος ντετέκτιβ στον Γουάτσον, καλώντας τον να του δείξει το πτώμα πίσω από τα βράχια. Αλλά αυτό έχει… εξαφανιστεί.
Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας αποφασίζουν να αναζητήσουν βοήθεια στο κοντινότερο χωριό, το οποίο κατοικείται από παράξενους και όχι ιδιαίτερα φιλικούς ανθρώπους. Λίγο αργότερα, το πτώμα εμφανίζεται και πάλι στην αγροικία στην οποία έχουν καταλύσει… και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι καταδιώκονται από διάφορους άγνωστους και περίεργους τύπους. Όμως και ο αφηγητής Γουάτσον σκέφτεται ότι ο αγαπητός Σέρλοκ δεν είναι ο εαυτός του. Τι μπορεί να συνέβη στον φίλο του; Μήπως είναι κάτι που έχει σχέση με τον νεκρό πλέον, διαβόητο κατά τη δεκαετία του 1880, Μπαρθόλομιου Μπλάκγουντ, γνωστό με την προσωνυμία «Σύντροφος του Διαβόλου», καθώς, όπως υποστήριζε ο ίδιος, ήταν λάτρης και ακόλουθος του Σατανά; Μήπως έχει σχέση με τα παιδιά του Μπαρθόλομιου, τον οποίο ο Τύπος της εποχής χαρακτήριζε «προσωποποίηση του Κακού»;


«Ψυχή γένους θηλυκού» Emanuela Canepa, μτφρ. Γιάννα Σκαρβέλη



Η Ροζίτα, η κεντρική ηρωίδα του πρώτου μυθιστορήματος της Ιταλίδας συγγραφέως, για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Italo Calvino 2017, δραπετεύει από το μελαγχολικό χωριό της και τον ασφυκτικό έλεγχο της μητέρας της και πηγαίνει στην Πάντοβα να σπουδάσει. Επτά χρόνια έχουν περάσει χωρίς να έχει καταφέρει πολλά. Η δουλειά στο σουπερμάρκετ, που τη χρειάζεται για να επιβιώσει, καθυστερεί τις σπουδές της και ο άνδρας με τον οποίο έχει σχέση είναι παντρεμένος και βλέπονται ελάχιστα. Εκείνη όμως έχει συνηθίσει να μη διεκδικεί τίποτα.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Ροζίτα γνωρίζει τυχαία έναν ηλικιωμένο δικηγόρο, τον Λουντοβίκο Λέπορε, έναν άνδρα αυστηρό, κομψό, αινιγματικό και σκληρό. Εκείνος δείχνει ενδιαφέρον για την κοπέλα και την προσλαμβάνει με ικανοποιητικό μισθό ως γραμματέα μερικής απασχόλησης, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για το πανεπιστήμιο. Στο γραφείο όμως αρχίζει να τη βασανίζει με κακεντρεχείς παρατηρήσεις που φανερώνουν τον μισογυνισμό και την απαξία του για τις γυναίκες. Η Ροζίτα τον ανέχεται γιατί τον έχει ανάγκη, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Δεν συνειδητοποιεί όμως πόσο βαθιά την αλλάζει αυτή η σχέση. Στο τέλος θα καταλάβει ότι, με κάποιον παράδοξο τρόπο, παρότι κλεισμένη σε κλουβί, έμαθε να είναι ελεύθερη.


«Ετυμηγορία» Τζον Γκρίσαμ, μτφρ. Γιώργος Μπαρουξής



Η «Ετυμηγορία» αποτελεί το ντεμπούτο του μετρ του δικαστικού δράματος, το έργο με το οποίο ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα ο Τζον Γκρίσαμ. Κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν από το The Firm και το Pelican Brief, τα οποία μετέβαλαν τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα σε σούπερ σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Σε αυτό το καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ ο Τζον Γκρίσαμ εισχωρεί στον βαθύ Νότο των ΗΠΑ, στην πολιτεία του Μισισιπή, για να ερευνήσει τις πιο βάναυσες και σκοτεινές πτυχές της ρατσιστικής βίας. Ο βιασμός και ο φόνος ενός δεκάχρονου κοριτσιού από δύο αδίστακτους μεθυσμένους νεαρούς άνδρες συγκλονίζουν τον λευκό πληθυσμό της κωμόπολης του Κλάντον. Αποφασισμένος για εκδίκηση και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ο Αφροαμερικανός πατέρας του θύματος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και για δέκα ημέρες η πόλη φλέγεται στην κυριολεξία. Το αμερικανικό έθνος παρακολουθεί άφωνο τις εξελίξεις, την ώρα που ο νεαρός συνήγορος υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς δίνει μια απεγνωσμένη μάχη για να σώσει τη ζωή του πελάτη του… και στη συνέχεια τη δική του…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."