30 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Η κόρη της καλύτερής μου φίλης" Ντόροθυ Κούμσον!

Τί θα έκανες για μια φίλη που σου ράγισε την καρδιά; Θα μπορούσες να τη συγχωρέσεις και να το αποδείξεις αναλαμβάνοντας να εκπληρώσεις την τελευταία της επιθυμία; Μια επιθυμία που θα ανέτρεπε όλη σου τη ζωή;Μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία διαδραματίζεται στις σελίδες του βιβλίου "η κόρη της καλύτερής μου φίλης" της συγγραφέως Ντόροθυ Κούμσον. Η Καμρίν και  η Αντέλ, δύο κολλητές φίλες, έχουν να συναντηθούν χρόνια. Αιτία η έσχατη προδοσία της Αντέλ : κοιμήθηκε με τον αρραβωνιαστικό της πρώτης και γέννησε τον καρπό αυτής της απιστίας. Την ημέρα που γιορτάζει τα τριακοστά δεύτερα γένεθλιά της η Καμρίν, δέχεται μια ευχητήρια κάρτα από την ορκισμένη εχθρό της που την σοκάρει : Της ζητάει να τη δει από κοντά καθώς γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα φύγει από τη ζωή. Η φιλία που τις ένωνε, υπερισχύει του εγωισμού της και την επισκέπτεται στο νοσοκομείο με σκοπό μόνο να την δει. Όμως η επίσκεψη αυτή θα τη φέρει μπροστά το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της. Η απόφασή που καλείται να πάρει, ξεπερνάει κάθε λογική και θα της προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην προσωπική της ζωή και στη καριέρα της. Ποιον δρόμο θ'ακολουθήσει τελικά : της καρδιάς της ή τη λογικής;

Οι χαρακτήρες είναι αληθινοί και τόσο ζωντανοί : η μικρή Μέγκαν, ο δοτικός Τεντ, ο ιδιαίτερος Λουκ και ο ανασφαλής Νειτ οδηγούν τις δύο πρωταγωνίστριες άλλοτε στην ευτυχία κι άλλοτε σε αποφάσεις τραγικές και οδυνηρές, δρομολογώντας καταιγιστικές εξελίξεις και ανατροπές στις ζωές τους. Η πλοκή είναι γρήγορη και η γραφή της συγγραφέως απλή, μεστή και χωρίς περιττές περιγραφές τοπίων και καταστάσεων. Οι χρονικές εναλλαγές επιτείνουν την αγωνία και δημιουργούν ένταση.

Ένα βιβλίο συγκλονιστικό που διδάσει τη δύναμη της συγχώρεσης και της αληθινής αγάπης. Της αγάπης που ξεπερνάει τα λάθη του παρελθόντος, τις πληγές της καρδιάς, τις φυλετικές διακρίσεις, τον κάθε λογής εγωισμό. Γιατί είναι η αγάπη της μάνας, της μανας που έφερε ένα παιδί στη ζωή μα και της γυναίκας που αναλαμβάνει να μεγαλώσει ένα παιδί παραβλέποντας οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Είναι ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να σε συγκινήσει και ταυτόχρονα να σε πλημμυρίσει αισιοδοξία φανερώνοντας το θαύμα της μεταμέλειας και τη αυταπάρνησης. Γιατί και η πιο σκληρή προδοσία μπορεί να εξαλειφθεί όταν το διακύβευμα είναι ένα παιδί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου