30 Ιουλίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Γυναίκες από πέτρα" Αναστασία Κορινθίου Χατζηρηγα!

Ένας φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες αποτελεί για μένα το συγκλονιστικό βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου Χατζηρήγα, που μετά από πολλές προσπάθειες - καθώς έιναι εξαντλημένο-,  κατάφερα να αποκτήσω. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις γυναίκες, οι οποίες καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάθε μικρή ή ανυπέρβλητη δυσκολία για να προσφέρουν στην πατρίδα και στην οικογένεια τους, με όποιο προσωπικό κόστος!


Η Αθηνά Δασκαλάκη ζει στο Κάστελλο της Κρήτης και ξέρει από τα μικράτα της σε ποιον οδηγεί το μονοπάτι της καρδιά της : στον Θοδωρή Νικολιδάκη! Μια αγάπη βαθιά και αμοιβαία, δυνατή σαν βράχος. Οι δύο νέοι, σαν έρθει η ώρα, παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και ενώνουν τις ζωές τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και ο χρόνος δικαιώνει κάθε μέρα τις επιλογές τους καθώς ο έρωτάς τους ανθίζει καθημερινά και δίνει καρπούς όμορφους. Όμως η Μοίρα ζηλεύει πολλές φορές και δοκιμάζει σκληρά για να δείξει τη δύναμή της. Η Αθηνά και ο Θοδωρής παλεύουν στα κύματα της φουρτουνιασμένης θάλασσας στην Κρήτη να βρουν το απάγκειό τους και τη γαλήνη, κρατώντας ο ένας το χέρι του αλλου. Θα καταφερουν να κρατηθούν γερά ή θα λυγίσουν στην πορεία;

Η ιστορία ζωής της Αθηνάς, είναι μια ιστορία που πρέπει να διαβάσει κάθε γυναίκα, κάθε κόρη, κάθε μάνα. Είναι η ιστορία μιας ηρωίδας που λάτρεψε μέχρι τα μύχια της ψυχής της τον ένα και μοναδικό άντρα που γνώρισε, μέχρι το τέλος, χωρίς εγωισμούς, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς υποσχέσεις, χωρίς ανταλλάγματα. Απόλυτα και δυνατά. Είναι η ιστορία μίας μητέρας που ανέθρεψε τα παιδιά της με αγάπη, με τρυφερότητα, παλεύοντας ενάντια στη φύση και σε κάθε λογική. Βιώσε τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, σιωπηλά και με αξιοπρέπεια δίνοντας μαθήματα ζωής. Είναι η ιστορία μιας κόρης που βίωσε την απόρριψη μα έδωσε αγάπη και στοργή.

Η πένα της συγγραφέως με πήρε από το χέρι και με ταξίδεψε στο Κάστελλο : γνώρισα τα ήθη και τα έθιμα, μύρισα τα αρώματα του, ένιωσα την αγάπη της γειτονιάς, συμμερίστηκα τις κακουχίες και τα δεινά που βίωσαν οι κάτοικοί του στη διάρκεια της Κατοχής και στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου. Οι χαρακτήρες του βιβλίου τόσο μοναδικοί, ξεχωριστοί, ιδιαίτεροι και βαθιά ανθρώπινοι. Ένιωσα συναισθήματα εντονα μέσα από τις σελίδες του, και αισθάνθηκα πολλές φορές να λυγίζω κάτω από το βάρος των γεγονότων. 

Ένα μυθιστόρημα που τρυπώνει στην καρδιά σου με τρόπο μαγικό μια για πάντα, γιατί η Αθηνά είναι απλά μια γυναίκα που χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνημη σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου