9 Αυγούστου 2015

Κριτική του βιβλίου "Στην αγκαλιά του Ηλιου" Ρένα Ρώσση-Ζαιρη!Ένα μυθιστόρημα γεμάτο φως από τις ακτίνες του ήλιου.. του ήλιου της ελπίδας, του έρωτα, της πραγματικής αγάπης. Ένα βιβλίο γεμάτα χρώματα, τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός καθώς περνούν οι ώρες της ημέρας. 

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002968
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση
 

Ξεκινάει με την αφήγηση της ζωής της Βαλέριας : μια ζωής που φάνταζε ευτυχισμένη λόγω της αγάπης του πατέρα της, της γλύκας που είχαν τα μάτια του κάθε φορά που τη φώναζε «Ηλιογέννητη». Μικρό αγκάθι η στάση της μαμάς της, που γινόταν όλο και πιο μεγάλο  με τα χρόνια και γέμιζε πληγές την εφηβική της καρδιά. Και σε μια στιγμή όλα άλλαξαν … τα σύννεφα έκρυψαν το φως του ήλιου, και οι καταιγίδες συντάραξαν τα θεμέλια της ύπαρξής της. Όλα παρασύρθηκαν σαν χείμαρρος και την έπνιξαν. Πάλεψε να γλιτώσει από τη μοίρα της, κυνήγησε το όνειρά της, μα το φως του ήλιου τις αποκάλυπτε κάθε φορά τα ψέματα της νύχτας. Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν της επέτρεπαν να ξεφύγει και να ζήσει το παρόν.  Και ύστερα ήρθε ο Νικόλας και όλα άλλαξαν. Η μάλλον σχεδόν όλα… γιατί τότε έκανε το μοιραίο λάθος… 


Το δεύτερο μέρος αποτελεί την πλευρά του Νικόλα. Μια ζωή γεμάτη χρώματα, αρώματα, φαντασία και αναζήτηση στοιχείων. Με μια υπέροχη μητέρα, έναν καπετάνιο πατέρα, ηθικό και ακέραιο και μια γιαγιά μάγισσα. Και ξαφνικά οι αχτίδες και του δικού του ήλιου κρύφτηκαν βιαστικά, βάναυσα και μάτωσαν την καρδιά του και όρισαν τις αποφάσεις της ζωής του. Παράλληλα μια ιστορία αγάπης στα όμορφα Σφακιά στα χρόνια του πολεμου, της Ελισσώς και ενός Γερμανού ξετυλίγεται σαν το κουβάρι για να βρει τη θέση που της αξίζει στο παρόν, στο σήμερα.  Όλες οι ψηφίδες κινούνται με ένα μαγικό τρόπο με τη γραφή της συγγραφέως και συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό, που απεικονίζει έναν ήλιο χαμογελαστό που φωτίζει τις καρδιές όλων και δικαιώνει τις αποφάσεις όλων, στο παρελθόν και στο παρόν.


Η πένα της κας Ρώσση – Ζαϊρη έχει μια μαγική δύναμη, μια παραμυθένια διάσταση, που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη σελίδα και σε κρατά δέσμιο μέχρι το τέλος. Η πλοκή της ιστορίας σε συναρπάζει, και οι ανατροπές που κορυφώνονται με γεωμετρική πρόοδο, συγκλονίζουν. Οι χαρακτήρες είναι τόσο έντονοι και ρεαλιστικοί που σε παρασύρουν και αισθάνεσαι ένα μαζί τους.  Ένα βιβλίο όπου η ελπίδα, η συγχώρεση και η ευαισθησία της ψυχής βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου