21 Αυγούστου 2015

Κριτική του βιβλίου "Της μοίρας παιχνίδια" με τη ματιά της Δημακοπούλου Αναστασίας!

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που ουσιαστικά το ρούφηξα μέσα σε δυο μέρες είναι “Της Μοίρας Παιχνίδια” από την συγγραφέα Άρια Σωκράτους. 

http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/tis-miras-ta-pehnidia.product
ΚΛΙΚ για να διαβασετε την υπόθεση

Το βρήκα ανάλαφρο, ευκολοδιάβαστο, αρκετά συγκινητικό με ποικίλα συναισθήματα, πάθη, με πολύ καλή και μελετημένη δομή αλλά και πλοκή γεγονότων που δεν θέλεις να το αφήσεις, σε κρατάει σε τρομερή αγωνία, ανατρεπτικό έως το τέλος, με βαθειά δυνατούς χαρακτήρες. Η εξέλιξη της ιστορίας εντάσσεται στην σύγχρονη πραγματικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται, συνθέτοντας ένα σκηνικό που περιέχει τα πάντα…. Από τον κόσμο της μόδας και τα ναρκωτικά έως τον πληρωμένο έρωτα και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης στον βωμό του χρήματος και της δόξας. 

Είναι γραμμένο με απλή, κατανοητή γλώσσα με μια αμεσότητα, που έχεις την εντύπωση πως είσαι εσύ που ζείς τ΄όνειρο, το στρωμένο με χρυσόσκονη και ροδοπέταλα ή εσύ που θες να το ζήσεις, αλλά διαβάζοντάς το προσγειώνεσαι απότομα στην σκληρή πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Παρατηρούμε διαβάζοντάς, το πώς η μοίρα, το πεπρωμένο παίζει τα παιχνίδια της με τον άνθρωπο και καθοδηγεί την ζωή του σ΄ ένα τέλος που του είναι αδιανόητο. Θα ήθελα να πιστεύω πως η συγγραφέας του, Άρια Σωκράτους είναι μία δυναμική παρουσία στον χώρο της συγγραφής και μπορεί να προσφέρει αξιόλογα βιβλία! 

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν και εύχομαι τα καλύτερα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου