Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική του βιβλίου "Uglies" Σκοτ ΓουεστερφελντΦανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι, ανεξαιρέτως, στα δέκατα έκτα γενέθλιά τους , υπόκεινται υποχρεωτικά σε πλαστική επέμβαση, η οποία εξαλείφει δια παντός κάθε αισθητική ατέλεια και προσαρμόζει τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός στα πρότυπα της απόλυτης ομορφιάς. Το αποτέλεσμα : μια κοινωνία Όμορφων, με μεγάλα τέλεια μάτια, σαρκώδη χείλη, απαλό καθαρό δέρμα, χωρίς κανένα ψεγάδι. Το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων στον πλανήτη είναι γεγονός στις σελίδες του βιβλίου “Uglies”. 

http://www.metaixmio.gr/products/1401-uglies.aspx
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Η Τάλι και ο αδερφικός της φίλος Πέρης, ζουν ευτυχισμένοι στην εστία των Άσχημων. Όλα τα παιδιά συμβιώνουν αρμονικά, φοιτούν στο σχολείο και μαθαίνουν τρομακτικές αλήθειες για το παρελθόν τους, όπου όλοι έκριναν τους άλλους με βάση την εμφάνισή τους και οι άνθρωποι σκοτώνονταν μεταξύ τους για λόγους όπως το διαφορετικό χρώμα δέρματος. Στην εποχή τους όμως δεν υπάρχουν τέτοιους είδους αγωνίες. Άπαντες, την ημέρα που περνάνε την πύλη των δεκαέξι τους χρόνων, αποκτούν χειρουργικά την αισθητική τελειότητα και μετακομίζουν στη Συνοικία των Καινούριων Ωραίων, για μια ζωή χωρίς κανόνες, μόνο ατέλειωτη διασκέδαση.


Δυστυχώς για την ηρωίδα, ο φίλος της έχει γενέθλια τρεις μήνες νωρίτερα, οπότε αναγκάζεται να τον «χάσει», και να περιμένει υπομονετικά τη δική της μέρα για να ξανανταμώσουν. Η τύχη όμως της χαμογελά καθώς γνωρίζει τη Σέι, μία άσχημη που έχει γενέθλια την ίδια μέρα με εκείνη. Με τη μόνη διαφορά ότι η νέα της φίλη δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της για την αλλαγή στην εμφάνισή της. Ο λόγος; Η γνωριμία της και οι συχνές επαφές με τον Ντέιβιντ, έναν άσχημο άνθρωπο που ζει εκτός τω τειχών της κοινωνίας τους, μακριά από τον πολιτισμό, στον Καπνό.  Τελικά η Σέι δραπετεύει, και η Τάλι έρχεται αντιμέτωπη με την οργή των κρατικών υπαλλήλων που την αναγκάζουν να επιλέξει: για να γίνει Ωραία θα πρέπει να καταφέρει να βρει και να προδώσει τη Σέι και την τοποθεσία την οποία βρίσκεται ο περίφημος Καπνός. Η ιστορία μόλις ξεκίνησε….


Ένα ευφυές σενάριο, που παρουσιάζει με γλαφυρότητα τις ανασφάλειες και τις υπερβολές της κοινωνίας που ζούμε, διακωμωδώντας την ασχήμια που όλοι – λίγο ή πολύ – καταλογίζουμε στην εξωτερική μας εμφάνιση. Η καθημερινότητά μας, μέσα από τα μάτια της Τάλι αλλάζει χρώμα και υπόσταση, και αποκτά άλλη διάσταση. Ερωτήματα γεννιούνται αμείλικτα σε κάθε σελίδα του για τη φιλία, την προδοσία, την ατομικότητα και κυρίως για τη δύναμη της ομορφιάς. Συγκίνηση, ανατροπές, ένταση και αγωνία γίνονται ένα κουβάρι και οι συναρπαστικές συνέχειες της σειράς, σε προκαλούν να βρεις το μίτο της ιστορίας.

Ένα βιβλίο που εγείρει σκέψεις και προβληματισμούς και μαγνητίζει με την απλότητα του λόγου του…


ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."