25 Οκτωβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Αντίλαλοι νεκρών" Johan Theorin, pocket size, εκδόσεις ΜεταίχμιοΟι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή.Σειρά έχει το "Αντίλαλοι νεκρών" του Johan Theorin, που έχει τιμηθεί ως το καλύτερο σουηδικό μυθιστόρημα για το 2007 και με το βραβείο CWA JOHN CREASEY DAGGER 2009.

http://www.metaixmio.gr/products/3111--pocket.aspx

Μπορείς ποτέ να αποδεχθείς την εξαφάνιση του παιδιού σου; Η Τζούλια Ντάβιντσον δεν τα έχει καταφέρει. Ο πεντάχρονος γιος της εξαφανίστηκε πριν από είκοσι χρόνια στο νησί Έλαντ. Ποτέ δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος του.
Μέχρι που μια μέρα ο γερο-καπετάνιος πατέρας της Τζούλια λαμβάνει με το ταχυδρομείο ένα παιδικό παπούτσι. Αμέσως ο παππούς και η τσακισμένη Τζούλια αρχίζουν να συνθέτουν το παζλ του παρελθόντος. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σ’ έναν ντόπιο, τον Νιλς Καντ, που είναι γνωστό πως απολάμβανε τον πόνο των άλλων. Αλλά ο Νιλς Καντ πέθανε τη δεκαετία του 1960. Ποιος λοιπόν είναι ο ξένος που περιπλανιέται στις ερημιές του νησιού όταν πέφτει το σκοτάδι;
Σύντομα θα φανεί ολοκάθαρα ότι κάποιος θέλει να βάλει τέρμα στην αναζήτηση της Τζούλια και ότι οι έρευνές της έχουν πλησιάσει την αλήθεια πολύ περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεται.


ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Υποβλητικό, με μια υποβόσκουσα αίσθηση απειλής που γιγαντώνεται σελίδα τη σελίδα.
Simon Beckett, συγγραφέας

Εντυπωσιακό ντεμπούτο… Εξαιρετική απόδοση ατμόσφαιρας και μοναδική ευαισθησία στην αποτύπωση των οικογενειακών σχέσεων.
Times

Φανταστικό... Η πρόζα του Τέοριν είναι εξαιρετικά περιγραφική.
Guardian

Η αφήγησή του αποπνέει ζεστασιά ενώ η σταδιακή λύση σύνθεση του παζλ οδηγεί στην αναπάντεχη λύση.
Sunday Telegraph

Η καθηλωτική αφηγηματικότητα της ιστορίας του, η εντυπωσιακή υποβλητικότητα της ατμόσφαιρας και του τοπικού φολκλόρ καθιστούν το βιβλίο ένα αριστούργημα.
Good Book Guide, Σεπτέμβριος 2009


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 


Ο Johan Theorin γεννήθηκε το 1963 στο Γέτεμποργ της Σουηδίας. Σε όλη του τη ζωή επισκέπτεται τακτικά το νησί Έλαντ, σκηνικό των βιβλίων του. Η οικογένεια της μητέρας του άλλωστε –ναυτικοί, ψαράδες και αγρότες– έχει ζήσει στο νησί εδώ και αιώνες και έχει ανατραφεί με την πλούσια τοπική κληρονομιά σε θρύλους. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Γιόχαν ζει στο Γέτεμποργ. Το πρώτο του βιβλίο Αντίλαλοι νεκρών βρέθηκε επί εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στη Σουηδία, ενώ μεταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες και διακρίθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ακολούθησαν άλλοι δυο τίτλοι με ανάλογη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου