9 Οκτωβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Τα ψηλά βουνά" Ζαχαρίας Παπαντωνίου, εκδόσεις Μίνωας"Τα ψηλά βουνά" αποτελούν ένα κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, ένα μυθιστόρημα γραμμένο με γλώσσα απλή, ζωντανή, γεμάτη εικόνες και χιούμορ, ικανό να συναρπάσει κάθε αναγνώστη, κάθε ηλικίας. Οι εκδόσεις Μίνωας πιστές στην αγάπη τους στους μικρούς αναγνώστες, επανέκδοσαν το συναρπαστικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε εικονογραφημένη έκδοση, φέρνοντας σε επαφή με αυτό τον τρόπο και τα παιδιά από 3 ετών εως 6 ετών, με το μοναδικό αυτό έργο. 
Μια παρέα παιδιών τελειώνουν το σχολείο και αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί έρχονται σε επαφή με τη ζωή του βουνού, τις ομορφιές της φύσης, δημιουργούν μια κοινότητα με ρόλους και αρμοδιότητες για τον καθένα. Μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματά τους και να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής, ενώ γίνονται δάσκαλοι για τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση. 

Τα Ψηλά βουνά κυκλοφόρησαν το 1918 και αποτελούσαν το πρώτο σχολικό αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα. Η απλή αφήγηση και η ζωντανή γλώσσα του Ζαχαρία Παπαντωνίου καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και αξεπέραστα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.Ένα κλασικό παραμύθι που αντανακλά ιδανικά και αξίες για τη φιλία, την αλληλεγγύη, ικανά να μας συντροφεύουν μια ζωή. 
Κυκλοφορεί σε διασκευή της Χαράς Γιαννακοπούλου.

 
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ  

1. Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

http://www.minoas.gr/book-4246.minoas


 2. Μομπι Ντικ - Χερμαν Μελβιλ

http://www.minoas.gr/book-4092.minoas 


3. "Ρομπέν των Δασών" Χαουρντ Παιλ

http://www.minoas.gr/book-4093.minoas


4. "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" Ιούλιος Βερν 

http://www.minoas.gr/book-4094.minoas


5. "Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ" Μαρκ Τουέϊν 

http://www.minoas.gr/book-4095.minoas


6. "20.000 Λέυγες κάτω από τη θάλασσα" Ιούλιος Βέρν

http://www.minoas.gr/book-4145.minoas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου