6 Οκτωβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Μυστήριο στην αρχαία Αθήνα" Θάνος Κονδύλης, εκδόσεις Μίνωας


Οι εκδόσεις Μίνωας, συνυφασμένες με την ποιότητα στο παιδικό βιβλίο και με εκδοτική αξία 63 χρόνων, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον γνωστό και αγαπημένο συγγραφέα Θάνο Κονδύλη, και προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες ένα βιβλίο μοναδικό και κυρίως διδακτικό!

http://www.minoas.gr/book-4247.minoas


Αρχαία Αθήνα, 421 π.Χ. Μόλις έχει υπογραφεί ειρήνη με τη Σπάρτη κι έχει κοπάσει ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Ο δωδεκάχρονος αριστοκράτης Διογένης, που εργάζεται ως βοηθός στη βιβλιοθήκη της πόλης, ακούει θόρυβο στον χώρο όπου φυλάσσονται τα πολύτιμα βιβλία. Τρέχει να δει τι συμβαίνει και βλέπει μια σκιά να φεύγει τρέχοντας κρατώντας τα ομηρικά έπη... Όταν αφηγείται στους φίλους του, Λαέρτη και Λυσίμαχο, τα γεγονότα, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να λύσουν το μυστήριο, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τη δημοκρατία!

Το Μυστήριο στην αρχαία Αθήνα εγκαινιάζει, επίσης, μια νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Μίνωας με τίτλο Ταξίδι στον χρόνο. Στόχος της σειράς, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+, είναι να μάθουν οι μικροί μας φίλοι πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους σε σημαντικές περιόδους της ιστορίας μας.


Ετοιμάζεται ήδη το επόμενο βιβλίο της σειράς με τίτλο Μυστήριο στην αρχαία Σπάρτη από τον Θάνο Κονδύλη και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Θάνος Κονδύλης γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Διακρίνεται για τη μεγάλη του αγάπη του για την ελληνική οικογένεια, την ελληνοορθόξη παιδεία και το ελληνικό βιβλίο. Έτσι το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διετέλεσε συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Υπουργείου Πολιτισμού και πια ασχολείται με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από τριάντα βιβλία, μυθιστορήματα, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια, μερικά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί και στο εξωτερικό. Το Μυστήριο στην αρχαία Αθήνα είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου