15 Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Πηνελόπη των τρένων" Μαρλένας Πολιτοπούλου


Μια άκρως ενδιαφέρουσα αστυνομική υπόθεση που συνδέει πρόσωπα και καταστάσεις από τα χρόνια του πολέμου με τους μετανάστες της δεκαετίας του ’60 στη Γερμανία και την Ημαθία του σήμερα.
Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση με κέντρο τον σταθμό του Μονάχου τη μέρα που φτάνει ο Καζαντζίδης για μια σειρά συναυλιώνπυροδοτεί την έρευνα.


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρλένας Πολιτοπούλου


τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, στις 8 μ.μ., στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, στη Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και η Ελένη Κεχαγιόγλου, φιλόλογος-επιμελήτρια εκδόσεων. Ο ιστορικός Γιώργος Τσακνιάς ως DJ σε έναν μουσικό διάλογο μεταξύ τζαζ και Καζαντζίδη.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
1965: Ο Στέλιος Καζαντζίδης φτάνει στον σταθμό του Μονάχου για να δώσει μια σειρά από συναυλίες σε όλη τη Γερμανία. Σε μια γωνιά του ίδιου σταθμού ο Στρατής Κοκκινίδης, ένας έλληνας μετανάστης, βρίσκεται νεκρός. Ο φόνος του δεν θα εξιχνιαστεί ποτέ. Πενήντα χρόνια αργότερα, ο ερευνητής και σκιτσογράφος Παύλος Γ., ως οφειλή στον αστυνόμο πατέρα του, θα ασχοληθεί με την υπόθεση. Τα ίχνη θα τον οδηγήσουν στη Νάουσα, τόπο καταγωγής του Κοκκινίδη, και πίσω στα χρόνια της Κατοχής, για να ανακαλύψει ερωτικά μυστικά, δωσίλογους, λίρες, προδοσίες και επαναστάτες. Θα αφήσει για λίγο την αγαπημένη του τζαζ για να ακούσει τα τραγούδια του Στέλιου και θα ανταμειφθεί από την κόρη της Πηνελόπης των τρένων με είκοσι 45άρια δισκάκια. Και όταν όλα θα έχουν πια τελειώσει, ο κόσμος της μετανάστευσης δεν θα του είναι πια ξένος. 
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 
Η Μαρλένα Πολιτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφησε σχεδόν είκοσι χρόνια σε εφημερίδες (Η ΑΥΓΗ, ΤΑ ΝΕΑ) και στο ραδιόφωνο (ΕΡΑ). Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα και νουβέλες. Μεταφράζει από τα γερμανικά. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Η μνήμη της πολαρόιντ και Ο κύριος Μάριος μετάνιωσε αργά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου