19 Οκτωβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Πρίγκιπας και φτωχός", Κέλλυ Σταμουλάκη, εκδόσεις Διάπλαση

Από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, σε όλα τα επιλεγμένα βιβλιοπωλέια, κυκλοφορεί το νέο παιδικό  βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη με τίτλο "Πρίγκιπας και Φτωχός", από τις εκδόσεις Διάπλαση, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν. Το βιβλίο περιέχει ένα εκπληκτικό cd με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια.


 
Δύο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος και το άλλο ο Τομ, ένας φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες, γεμάτες αγωνία και καυστικό χιούμορ, που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.
Πόσο εύκολο είναι να είσαι πρίγκιπας; Και πόσο εύκολο φτωχός; Πώς είναι να ζεις χωρίς χαρά; Πώς είναι να ζεις χωρίς λεφτά; Κι αν αλλάζανε οι ρόλοι; Μια χαρά θα ήταν όλοι; Εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Παίζουν και τραγουδούν: Μελίνα Κανά, Κωνσταντίνα, Τάσος Χαλκιάς,
Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Σταματελόπουλος,
Νίκη Γρανά, Λευτέρης Τσάτσης, Παύλο Εμμανουηλίδης, Πάνο Τοψίδης,
Ελένη Καρβέλη, Αγγελική Παρδαλίδου, Νίκος Παρασκευόπουλος,
Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαμαράς


Αφήγηση: Κέλλυ Σταμουλάκη


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΣυγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, στιχουργός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στις δραματικές σχολές Βεάκη και Χατζίκου, και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της ΑΕΠΙ και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους
Assitej Greece.
Ως συγγραφέας έχει γράψει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά, σενάρια για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και οδηγό θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής αγωγής για εκπαιδευτικούς. Έχουν εκδοθεί έξι από τα θεατρικά της έργα, η πλειοψηφία των οποίων περιλαμβάνει επιπλέον αναλυτικές πληροφορίες ανεβάσματος: θεατρολογικής ανάλυσης, σκηνοθεσίας, σκηνικών και ενδυματολογίας, για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Έχει σκηνοθετήσει τις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά: Σταματήστε τη Γη να κατέβω!, Ως την άκρη του ονείρου, Το μυστικό της Θαλασσοχώρας, Ακροβάτες της τύχης και δύο ταινίες μικρού μήκους σε σενάριο της ιδίας: Η ωραία Λου (2007, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας) και Τα λιλά μαντήλια (2008, συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, όπου απέσπασε βραβείο εύφημης μνείας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας, όπου επίσης απέσπασε το βραβείο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» για την ποιητικότητα της ταινίας• τέλος, βραβείο Ενδυματολογίας στο «Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου»).
Στιχουργικά συμμετέχει στον δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Ήρωες με καρμπόν, καθώς επίσης έχει γράψει στίχους για πάνω από 100 τραγούδια για τις θεατρικές της παραστάσεις.
Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους.
Στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για τη διαρκή επιμόρφωση εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε σεμινάρια θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς. Επίσης, για χρόνια δίδαξε θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έχει επιμεληθεί τη διεύθυνση παραγωγής και την οργάνωση δεκάδων θεατρικών παραστάσεων για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Διαμορφώνοντας, μέσα στην πορεία της, μια συγκεκριμένη αντίληψη και άποψη για το θέατρο για παιδιά και θέλοντας να καταθέσει μια πρόταση υψηλής αισθητικής με στοιχεία ανανέωσης, ιδρύει το 2002 τον θίασο «Αβάντι», συγκεντρώνοντας γι’ αυτόν τον στόχο αξιόλογους συνεργάτες. Τα τελευταία χρόνια ο θίασος «Αβάντι» στεγάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο οποίο έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεατρικού τμήματος και έχει δημιουργήσει Θεατρικό και Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου