5 Νοεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Η εξαφάνιση" Chevy Stevens

Ένα καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ που προκαλεί ανατριχίλες και συγκλονίζει με την κατάθεση ψυχής της ηρωίδας, καθώς αυτή ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του αργά και βασανιστικά, μέχρι την συνταρακτική αποκάλυψη. Η Chevy Stevens με το συγγραφικό της ντεμπούτο καταφέρνει να μετατρέψει μια ανεξήγητη απαγωγή σε ένα μυθιστόρημα για γερά νεύρα, ένα ψυχογράφημα που γράφει στην καρδιά του αναγνώστη, και κυρίως στη γυναικεία ψυχή, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την ένταση και την αγωνία μιας περίεργης αστυνομικής υπόθεσης.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/486/711/I-exafanisi/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση
Μέσα σε μια στιγμή μπορεί η ζωή σου ν' αλλάξει για πάντα : και η Ανν Ο' Σάλιβαν το μαθαίνει με τον πιο τρομακτικό και σκληρό τρόπο, όταν η επίδειξη ενός σπιτιού σε έναν πελάτη καταλήγει στην πιο σοκαριστική εμπειρία της ζωής της. Ξαφνικά ο καυγάς με τη μητέρα της, το ραντεβού με τον φίλο της, η πώληση του σπιτιού, μοιάζουν τόσο μακρινά και ανευ σημασίας, καθώς η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και η ψυχική της υγεία ακροβατεί σ' ένα τεντωμένο σκοινί. Η αφήγησή της συγκλονίζει και οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές που σε αφήνουν ξέπνοο, καθώς η λύτρωση που επέρχεται δεν είναι ικανή να προσφέρει την κάθαρση.       

Η Chevy Stevens έχει γράψει ένα μυθιστόρημα που σε μαγνητίζει από την πρώτη σελίδα, καθώς παρακολουθείς την αφήγηση της ηρωίδας στην ψυχοθεραπεύτριά της, μέσα από μια ακατάσχετη φλυαρία, όπου παλινδρομεί ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν. Η γραφή είναι τόσο άμεση και απλή που αισθάνεσαι ότι απευθύνεται σε σένα και ξαφνικά νιώθεις ότι θέλεις να την πάρεις αγκαλιά, να της μιλήσεις, να τη συμβουλέψεις, να την βοηθήσεις να απελευθερωθεί από τους δαίμονές της ... Μα η ροή του λόγου της δεν σ' αφήνει περιθώρια για παρεμβάσεις, ούτε δικές σου μα ούτε της ίδιας της ψυχαναλύτριας. Δεν είναι ένα βιβλίο, είναι μια έντονη, γρήγορη κινηματογραφική ταινία που έχει αποτυπωθεί με μοναδική συγγραφική μαεστρία στο χαρτί, δίνοντας ζωή στις εικόνες, στις σκηνές, στο κάθε βήμα της Ανν, στην κάθε ανασφάλεια που βιώνει μα και στην κάθε μικρή νίκη που καταφέρνει να επιτύχει.

Συνήθως η αστυνομική πλοκή λόγω της αγωνίας και των ανατροπών που φέρει, δεν αφήνει τη συναισθηματική φόρτιση να διεισδύσει εύκολα στην πορεία των εξελίξεων. "Η εξαφάνιση" είναι ένα άκρως απρόβλεπτο βιβλίο καθώς είναι ένα δυνατό θρίλερ με μια έντονη συναισθηματική χροιά που συγκλονίζει. Τα συναισθήματα της απαχθείσας μέσα από τη μαρτυρική εμπειρία που βιώνει με απίστευτη υπομονή, επιμονή και καρτερικότητα, προκαλούν πόνο, θλίψη, συγκίνηση, πανικό, φόβο. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη διαστροφή του απαγωγέα και στον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης της πρωταγωνίστριας που πληρώνει το τίμημα με την ψυχική της ισορροπία. Οι ανασφάλειες γίνονται οι καθημερινοί της συνοδοιπόροι, και η πάλη της να καταφέρει να βιώσει απλά καθημερινά πράγματα προκαλεί σοκ.

Ένα καλογραμμένο, συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που αγγίζει σε βάθος την ανθρώπινη ψυχολογία και αποτυπώνει τη δύναμη των ψυχικών αντοχών μας...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ   
http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/i-exafanisi/91589 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου