9 Μαρτίου 2016

Έγινε η παρουσίαση της κας Ντίνας Νικολάου και ήταν όλοι εκεί!Η Ντίνα Νικολάου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο καφέ του Public στο Σύνταγμα

http://minoas.gr/book-4354.minoas
Στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου παρευρέθηκαν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας. Πρόκειται για μια έκδοση με 114 απολαυστικές νηστίσιμες συνταγές, που θα σας κάνουν να τρώτε νηστίσιμα όλο τον χρόνο! Η Ντίνα Νικολάου ακουμπάει σε παραδοσιακά γαστρονομικά μονοπάτια, συνδυάζοντας τη ματιά μιας μοντέρνας γυναίκας, αλλά και τη γνώση μιας καταξιωμένης σεφ. Τη φωτογράφιση του βιβλίου αλλά και το food styling υπογράφει ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.Στην εκδήλωση μίλησαν η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου,  η δημοσιογράφος γεύσης Θάλεια Τσιχλάκη, ο ειδικός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, καθώς επίσης και ο σεφ και συγγραφέας Ηλίας Μαμαλάκης.

Την παρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εκδόσεων Μίνωας Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη όχι μόνο να διατηρήσουμε την παράδοση και τα έθιμα στην κουζίνα μας, αλλά και να την προχωρήσουμε τόσο, ώστε η παράδοση να δείξει τον δρόμο της εξέλιξης . «Εξάλλου, αυτό είναι που μπορεί κανείς να γευτεί στο νέο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, την εξέλιξη του παλιού σε κάτι νέο». Ύστερα ο λόγος δόθηκε στο υπέροχο πάνελ της εκδήλωσης, που σκιαγράφησε το προφίλ μιας σύγχρονης γυναίκας, μιας παραδοσιακής μαμάς και μιας καταξιωμένης σεφ. 

 

Όταν πήρε τον λόγο η Ντίνα Νικολάου, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά την ιστορία της γέννησης αυτού του βιβλίου, αλλά και να μάθει κάποια από τα μυστικά της κουζίνας της! Η σεφ, εμφανώς χαρούμενη αλλά και συγκινημένη, αναφέρθηκε  στις παραδοσιακές συνταγές που κληρονόμησε από τη μαμά της και τη γιαγιά της.
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της γαστρονομίας και της showbiz, που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ντίνα Νικολάου, ανάμεσά τους :
οι σεφ Ελένη Ψυχούλη, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γεωργία Κοφινά, Βησσαρίων Παρθένης, Δημήτρης Κατριβέσης, Έφη Γιαλούση, Κώστας Μουζάκης, ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος, οι σχεδιαστές μόδας Βασίλειος Κωστέτσος και Πάρης Βαλταδώρος (δημιουργία του οποίου φορούσε η Ντίνα Νικολάου), η διευθύντρια του περιοδικού Olive Ιωάννα Σταμούλου και η διευθύντρια του Βήμα Gourmet Ιωάννα Σουφλέρη, αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της γαστρονομίας, Νίκος Μαούνης, Βίκυ Σμυρλή, η mamatsita Γωγώ Παπαδιονυσίου, πολύ γνωστοί και αγαπητοί food bloggers, όπως επίσης η Μαριάντα Πιερίδη, ο Γιάννης Βίτσας, και άλλοι.
Η Ντίνα Νικολάου στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γευστικά κρασιά από το κτήμα Παλυβού, το κτήμα Avantis και το κτήμα Μουσών, ποικιλίες τυριών από την εταιρεία Μεράκι Ηλιάκη, είδη σφολιάτας από τη Ζύμη Ψαχνών και κριτσίνια και μπρουσκέτες από τον φούρνο Chryssinas.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου