18 Μαρτίου 2016

Κυκλοφορία σε pocket size "Χωρίς τη μητέρα μου" Joyce Carol Oates, εκδόσεις Μεταίχμιο


Ένα εξαιρετικό βιβλίο της συγγραφέως Joyce Carol Oates με τον τίτλο "Χωρίς τη μητέρα μου", κυκλοφορεί σε pocket size από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

xwristhmhteramou.jpg
Η Νίκι Ίτον είναι μια ανεξάρτητη τριαντάχρονη γυναίκα στη γεμάτη ζωή της οποίας ο ρόλος της κόρης δεν έχει θέση. Παρόλο που επιζητά τη συναισθηματική κάλυψη που της προσφέρει η μητέρα της, δεν την επισκέπτεται συχνά και την ενοχλούν οι νουθεσίες της. Όταν όμως η μητέρα της θα δολοφονηθεί, όλα θα αλλάξουν στη ζωή της. Στην προσπάθειά της να συμφιλιωθεί με το χαμό της, θα εγκατασταθεί στο πατρικό της σπίτι και θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της μητέρας της υιοθετώντας τις καθημερινές της συνήθειες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της αδελφής της. Η βασανιστική αυτή πορεία συμφιλίωσης με την απώλεια, που θα διαρκέσει ένα χρόνο, εκτός από το μούδιασμα, τη θλίψη και το πένθος, της επιφυλάσσει ένα συγκλονιστικό μάθημα αγάπης και, τελικά, την κατάκτηση της ωριμότητας, αφού στο τέλος θα βρει έναν καινούργιο σεβασμό για τον εαυτό της και τη ζωή.
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ


Καθηλωτικό. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για να αντιμετωπίσεις την απώλεια χωρίς να καταφεύγεις στη λησμονιά.

Dallas Morning NewsΤο καλύτερο βιβλίο της Όουτς – αριστούργημα.

Kirkus Reviews
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 


Η Τζόις Κάρολ Όουτς, μία από τις πλέον διακεκριμένες αμερικανίδες συγγραφείς, έχει γράψει πολλά δημοφιλή μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων: Η ξανθιά, Ζόμπι, Η οικογένεια Μαλβέινι, που κυκλοφορούν στα ελληνικά. Απέσπασε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ καθώς επίσης και το PEN/Malamud Award για τα διηγήματά της και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το 2005 τιμήθηκε με το γαλλικό βραβείο Femina. Ζει στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου