23 Μαΐου 2016

Νεα κυκλοφορία & παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων "Ενοικιάζεται το παρόν" της συγγραφέως Μάρτυ Λάμπρου, εκδόσεις Κέδρος

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί η νέα συλλογή διηγημάτων της συγγραφέως Μάρτυ Λάμπρου με τίτλο "Ενοικιάζεται το παρόν"Ιστορίες από την καρδιά του αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Σκληρά ρεαλιστικές αλλά και βαθιά συγκινητικές, με πρωταγωνιστές τους «ανθρώπους πίσω από τις κλειστές πόρτες» που μας είναι συχνά αθέατοι, ανατέμνουν την εποχή της κρίσης και συνθέτουν την τοιχογραφία μιας κοινωνίας σε απόγνωση.

Ζουν στην καρδιά ενός αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Στη σύγχρονη Αθήνα, όπου όλοι βιάζονται, θέλουν, καταναλώνουν. Είναι ο συμβιβασμός. Άνθρωποι αθέατοι πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες. Αθέατο και το αίμα τους που χύνουν για τους άλλους, αυτούς που τους νοικιάζουν το παρόν με πρόφαση τους νόμους της αγοράς και την τεχνοκρατική υπεροχή. Οι ζωές τους ιστορούνται με αφηγηματική ένταση. Μπροστά στο θάνατο και στο πεπρωμένο, ο φόβος τους γίνεται λαχτάρα για τον έρωτα, την αγάπη, το πατρικό σπίτι.

Δέκα διηγήματα που ηχούν όμοια με ρεμπέτικο μινόρε.Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 31/5, στις 8:00 μ.μ. στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και Βαγγέλης Ραπτόπουλος.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μάρτυ Λάμπρου γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε παιδαγωγικά.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα διατήρησε την ταβέρνα Σκορδόπιστη στου Γκύζη και μέχρι το 2008 το βιβλιοπωλείο «Κουρδιστό πορτοκάλι» στον Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου