9 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Ιστορίες Κατασκήνωσης" Φίλη Ντίγκα, την Τετάρτη 15 Ιουνίου

Η ΚΕΑΔΗΜ, οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Φίλη Ντόγκα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο "Ιστορίες Κατασκήνωσης", την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 19:30 στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

Για το βιβλίο εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι :

Αγγελική Ρουμελιώτου, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρο Υγείας Μεσσήνης - Επιστ - Συνεργατιδα Ε.Κ.Πανπιστημίου Αθηνών
Γιώργος Παναγόπουλος, Δάσκαλος - Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Συντονίζει : Τζούλια Μαλλιαρού, Δημοισιογράφος

Υπεύθυνη ύλης : paidikamas.gr
ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια από τις πιο ευχάριστες αποδράσεις των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί η κατασκήνωση. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται εφτά κατασκηνωτικές ιστορίες, οι οποίες διαδραματίζονται στον ίδιο χώρο και χρόνο, αλλά με διαφορετικούς ήρωες σε καθεμιά απ’ αυτές. Στις ιστορίες αυτές θα συναντήσουμε το παιδί που παρουσιάζει έντονο άγχος αποχωρισμού, το παιδί που έρχεται αντιμέτωπο με ρατσιστικές συμπεριφορές λόγω της καταγωγής του, τον «νταή» της κατασκήνωσης, το παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γίνεται μια κατάδυση στην ψυχολογία των παιδιών, στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται.

Μέσα από το βιβλίο θα τεθούν ζητήματα όπως:
• Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά μικρούς αποχωρισμούς;
• Πού οφείλεται η χαμηλή αυτοεκτίμηση; Μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεικόνα μας;
• Bullying. Μόδα ή οδυνηρή πραγματικότητα; Υπάρχει τρόπος διαφυγής;
• Το παιδί μου έχει φανταστικό φίλο. Ν’ ανησυχήσω;
• Ρατσισμός. Πώς μπορούμε να γίνουμε ανεκτικότεροι ως άτομα και ως κοινωνία στο διαφορετικό;

Η παιδική αθωότητα και η εφηβική αταξία συνυπάρχουν και συνεπαίρνουν τον αναγνώστη. Αναμφίβολα δε λείπει το χιούμορ και η φαντασία κι είναι βέβαιο πως όλοι θα βρούμε χαρακτήρες γνώριμους, θα βρούμε τους εαυτούς μας. Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα που θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους.Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Φίλη Ντόγκα γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών και συνέχισε, με κρατική υποτροφία, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο της Rouen, στη Γαλλία. Ειδικεύτηκε στη διάγνωση και διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά. Έχει δημοσιεύσει άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου σε μηνιαίο ελληνικό περιοδικό. Συμμετείχε με εισηγήσεις της σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων. Σήμερα διδάσκει σε Δημοτικό Σχολείο στη γενέτειρά της. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας με τίτλο: «Ο Τρύφωνας μετρά και ξαναμετρά».

Facebook: Φίλη Ντόγκα


Η επιμέλεια εικόνων έγινε από τη Νίκη Καράγιωργα, Εικαστικός – Μουσειολόγος (απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και Ανωτέρων Μουσειακών και Παιδαγωγικών Σπουδών).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου