18 Ιουλίου 2016

Κριτική του βιβλίου "Ένοχο χάδι" Ρέα Καλογερογιάννη, Συμπαντικές Διαδρομές

Το εξώφυλλο σκοτεινό και άκρως ατμοσφαιρικό, προδιαθέτουν τον αναγνώστη για ένα θρίλερ εποχής με ανατροπές. Και η συγγραφέας Ρέα Καλογερογιάννη, με μια άκρως ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη γραφή, επιτυγχάνει να δημιουργήσει με μεθοδευμένες κινήσεις μια δυνατή ιστορία μυστηρίου. Μια ιστορία όπου η λογική και η παραφροσύνη πορεύονται μαζί σ' ένα μονοπάτι γεμάτο ένοχα μυστικά, αδυσώπητα πάθη, και αρρωστημένες εξαρτήσεις. Γιατί το παρελθόν είναι τελικά εκείνο που στιγματίζει τις ψυχές βαθιά και δεν αφήνει περιθώρια στις καρδιές να βρουν τη λύτρωση και τη νηνεμία, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουν. 

http://universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr/p.Ebook-Enocho-chadi-tis-Reas-Kalogerogianni.1317333.html
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Τέλη του 19ου αιώνα στο Λονδίνο η Κλερ ζει μια φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή με τους γονείς της, Έλενα και Τζωρτζ. Σ έναν υπέροχο πύργο και μ' ένα πιστό υπηρετικό προσωπικό, γεύονται τις απολαύσεις της κοινωνικής τους θέσης. Ο κόσμος της όμως διαλύεται όταν ο πατέρας της αποφασίζει να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη για μια άλλη γυναίκα. Η απόρριψη την ισοπεδώνει και η προδοσία την οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια. Αναζητά με πάθος την αιώνια αγάπη στην αγκαλιά του Τζέημς. Η ένωσή τους θα σηματοδοτήσει την αρχή για μια σειρά γεγονότων, φαινομενικά ασύνδετων μεταξύ τους, που ενώνονται αργά και συντονισμένα και αποκαλύπτουν την πηγή του κακού. Ο αρραβωνιαστικός της Βλαντ και η παιδική της φίλη Τζουλιάνα, το ζεύγος των επιστατών Άννυ και Αβραάμ, η Μπέθανι, ανασύρουν τις αναμνήσεις του παρελθόντος και βρίσκονται αντιμέτωποι μ' εναν δολοφόνο ιερόδουλων και ένα ένοχο χάδι, που ορίζει το πεπρωμένο τους....  

Από την πρώτη σελίδα με αφόπλισαν οι χαρακτήρες της υπόθεσης : πολυπρισματικοί, μυστηριώδεις, νιώθεις ότι ζουν στη σφαίρα του παραλόγου. Λειτουργούν με γνώμονα τις επιθυμίες τους, άλλοτε αρρωστημένες, άλλοτε παράτολμες, άλλοτε ριψοκίνδυνες. Δονούνται συνεχώς από την ανάγκη ν' αγαπηθούν απόλυτα και να εξαγνιστούν από το αμείλικτο χθες που τους στοιχειώνει. Μετανιώνουν για τα λάθη τους και καταφέρνουν να συγχωρήσουν, ξεπερνώντας την οδύνη τους. Είναι δομημένοι με απόλυτη ακρίβεια, και καθώς αποσυντίθενται αποκαλύπτουν τη συγγραφική ευφυιά της κας Καλογερογιάννη.

Ένα μυθιστόρημα πλούσιο σε περίπλοκα και μονοσήμαντα γεγονότα που ξεκαθαρίζουν μέσα από εμμονές και στυγνές δολοφονίες, παρουσιάζοντας τον ηθικό αυτουργό. Τρεις γυναικείες ψυχές που στηλιτεύτηκαν βάναυσα και οδηγούν τελικά το θύτη στο βωμό της δικαιοσύνης μέσα από τυχαίες περιστάσεις και σύμμαχο τη Μοίρα. Μαγεία, λάγνες επιθυμίες, μια εγκυμοσύνη, δυο μαύρες πεταλούδες και ένα φέρετρο, καταφέρνουν να σοκάρουν τον αναγνώστη και να του προσφέρουν ένα απολαυστικό ατμοσφαιρικό και ψυχολογικό θρίλερ.

Ένα μυθιστόρημα φανταστικής λογοτεχνίας που περιδιαβαίνει με άνεση στα σοκάκια του πάθους και της βίας που γεννά πάντα ένα ένοχο χάδι....

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου