1 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Μόνο ο αέρας ακουγόταν" Ευγενία Μπογιάνου, το Σάββατο 3 Δεκεμβ΄ριου

Το βιβλιοπωλείο ΠΛΕΙΑΔΕΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου της Ευγενίας Μπογιάνου "Μόνο ο αέρας ακουγόταν" το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι).Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Μάρω Δούκα

και ο φιλόλογος-συγγραφέας Δημήτρης Χριστόπουλος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Διηγήματα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους· ο θάνατος, το πέρασμα του χρόνου, η αγωνία μπροστά στο μυστήριο της ύπαρξης, η μνήμη και, κυρίως, η απώλεια. Άνθρωποι καθημερινοί και οικείοι, που φορούν την απώλεια κατάσαρκα. Είτε την απώλεια πραγμάτων απτών που αναποδογυρίζουν, από τη μια στιγμή στην άλλη, τη ζωή τους, είτε τη βίαιη απώλεια μιας πατρίδας, είτε την απώλεια του Άλλου, είτε την απώλεια του ίδιου του εαυτού τελικά. Ο μίτος που ενώνει τις ιστορίες είναι η υπαρξιακή κραυγή των ηρώων όπως συνδυάζεται με τη διεισδυτική κοινωνική ματιά της συγγραφέως πάνω σε ό,τι μας περιβάλλει.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Ευγενία Μπογιάνου γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, το Μυστικό, το 2004 από τις εκδόσεις Ροές, και την Κλειστή πόρτα, το 2012 από τις εκδόσεις Πόλις. Το 2014 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Ακόμα φεύγει, επίσης από τις εκδόσεις Πόλις. Συνεργάζεται με την εφημερίδα Αυγή, στην κριτική βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου