4 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική του βιβλίου "Η τελευταία στάση" Βάσω Ζαφειροπούλου, Άνεμος Εκδοτική

Μια συγκινητική ιστορία ζωής για τον έρωτα που χάθηκε πρόωρα και άφησε πληγές στην ψυχή αλλά και την αγάπη που γεννάει ελπίδες, ξετυλίγεται στις σελίδες του νέου μυθιστορήματος της συγγραφέως Βάσως Ζαφειροπούλου με τον τίτλο "Η τελευταία στάση". Τρεις άνθρωποι συναντιούνται απροσδόκητα και μπλέκονται σε ένα ανατρεπτικό γαϊτανάκι καταστάσεων και ανατροπών, που προκαλούν ισχυρές αναταράξεις γεμάτες συγκίνηση, πόνο, θυμό, οργή. Το παρελθόν έρχεται με ορμή να συντρίψει τις ισορροπίες του σήμερα και ο τυφώνας των αναμνήσεων τούς στροβιλίζει χωρίς οίκτο. Και ο καθένας πρέπει να πάρει οδυνηρές αποφάσεις και να τολμήσει να αντικρίσει τις αλήθειες του.

ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Η Ελίνα Παρτέρη απολαμβάνει τις μέρες της στο πανέμορφο Εδιμβούργο όταν ξαφνικά βλέπει στο απέναντι πεζοδρόμιο έναν άντρα που σημάδεψε το παρελθόν της. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι είναι παντρεμένος, και θα συνειδητοποιήσει πως ακόμα έχει αισθήματα για εκείνον μα και θυμό για τον τρόπο που χώρισαν. Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας σειράς γεγονότων αλλά και μιας νέας γνωριμίας που πολιορκεί την καρδιά της. Θα καταφέρει η ίδια να απεγκλωβιστεί από τις φοβίες και τις αλυσίδες του χθες ή θα μείνει ακλόνητη στο σκληρό κέλυφος που έχει τυλίξει τη ζωή της;

Με λόγο λιτό η συγγραφέας κατορθώνει να προβάλλει τον ψυχικό κόσμο των χαρακτήρων της και να εστιάσει στις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις. Η Ελίνα, ο Θάνος και ο Πέτρος, βασανίζονται από τις ενοχές τους, τα λάθη τους, τις ανησυχίες τους για το μέλλον μα όλοι τους έχουν την ανάγκη να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Προσπαθούν να χτίσουν γερά θεμέλια στις σχέσεις τους, αλλά οι ανοιχτοί λογαριασμοί του παρελθόντος δεν τους αφήνουν και ζητούν εξηγήσεις. Και παράλληλα ο καθένας τους αναζητεί τον τρόπο να ζητήσει συγνώμη από τους ανθρώπους που αγαπά, να κατανοήσει τη στάση τους, να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο σκληρό πρόσωπο του πεπρωμένου.

"Η τελευταία στάση" δεν είναι απλά ένα συγκινητικό πόνημα, αλλά και ένα βαθιά κοινωνικό βιβλίο. Ένα βιβλίο που αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς μπροστά στις αποφάσεις των παιδιών τους, το αδιέξοδο που οδηγούν τα πάθη, τη δύναμη της συγχώρεσης που προσφέρει εξάγνιση στις ψυχές όλων. Ένα βιβλίο που κατορθώνει με απλότητα να εξιστορήσει πικρές αλήθειες της σύγχρονης εποχής και να δείξει το μονοπάτι της γαλήνης που προσφέρει η αγάπη, ο έρωτας, η αποδοχή της ενοχής, η κατανόηση του άλλου και των πράξεών του. 

Ένα βιβλίο που ακουμπάει ευαίσθητες χορδές...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου