16 Φεβρουαρίου 2017

Νέα κυκλοφορία "Πέπλο σιωπής" Stuart Neville, εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο ιρλανδός Stuart Neville αναδείχτηκε σε μπεστσελερίστα συγγραφέα με το πρώτο του βιβλίο "Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ" (Μεταίχμιο, 2010), για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο των Los Angeles Times. Το Πέπλο σιωπής είναι το τέταρτο βιβλίο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον.ΥΠΟΘΕΣΗ

ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του αποξενωµένου αδελφού της µητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιµασµένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερµητικά κλειστό πίσω υπνοδωµάτιο. Ένα δερµατόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόµενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυµάτων δολοφονίας. 

ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τροµοκρατηµένη η Ρία, απευθύνεται στο µοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι µπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όµως αντιµετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιµότητα και περιµένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόµα δυσκολότερη, καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται.

ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
Ενώ η Αστυνοµία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µυστικών στο ηµερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωµοσία που έµενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.


Καλογραμμένο με σφιχτοδεμένη πλοκή, ενδιαφέροντα κεντρικό ήρωα, ωραία σκιαγραφημένους χαρακτήρες, γεμάτο δράση, σασπένς, πολιτικούς υπαινιγμούς και ρεαλιστική βία, το νέο μυθιστόρημα του Neville θα σας κάνει να διαβάζετε ασταμάτητα τις σελίδες. Η φειδωλή αλλά γεμάτη αποχρώσεις πρόζα του δίνει ιλιγγιώδη ώθηση στην πλοκή χτίζοντας σύνθετους χαρακτήρες με τη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει έναν κορυφαίο συγγραφέα θρίλερ. Ο ιρλανδός συγγραφέας φαίνεται πως ανήκει πλέον στο βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.

«O Neville είναι ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ».
Guardian

«Αυτό το συναρπαστικό θρίλερ είναι το καλύτερο έργο του Neville µέχρι σήµερα».
Sunday Mirror

Περισσότερα για τον συγγραφέα και τα βιβλία του (συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο) θα βρείτε στο προσωπικό του site: www.stuartneville.com και στον λογαριασμό του στο twitter: https://twitter.com/stuartneville

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα αστυνομικά του μυθιστορήματα όπου πρωταγωνιστεί ο επιθεωρητής Τζακ Λένον:
Κλεμμένες ψυχές
• Συνωμοσία της φωτιάς

• Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου