9 Οκτωβρίου 2018

Κυκλοφορία "Η επόμενη στάση" Δημήτρης Πολίτης, εκδόσεις Ίαμβος

Από τις εκδόσεις Ίαμβος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του συγγραφέα Δημήτρη Πολίτη με τίτλο "Η επόμενη στάση".ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο κύκλος της καθημερινότητας επαναλαμβάνεται αμείλικτος, απαράλλακτος, πολλές φορές αδυσώπητος. Ξυπνάμε κάθε πρωί, περνάμε τη μέρα μας ο καθένας με τον τρόπο του, πέφτουμε στο ίδιο κρεβάτι για να ξανακοιμηθούμε, να ξαναξυπνήσουμε και για να ξαναπεράσουμε μια πανομοιότυπη μέρα. Από το φόβο της απόρριψης, χτίζουμε τείχη ανάμεσά μας. Προσπαθούμε απλά να επιβιώσουμε, από τη μια μέρα στην άλλη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι δεν ανήκουμε πουθενά. Για να αισθανόμαστε τάχα πιο ασφαλείς μέσα σε αυτή την απομόνωσή μας, ξεκομμένοι από έναν κόσμο, όπου συχνά μας πιάνει αμηχανία κι ίσως και φόβος όταν βρισκόμαστε ανάμεσά του.
Αισθάνονται έτσι άραγε κι ο κολλημένος στο κινητό του νεαρός στο μετρό με το ξυρισμένο κεφάλι, η καλοδιατηρημένη, αψεγάδιαστα μακιγιαρισμένη πενηντάρα ή, ο στραπατσαρισμένος και καμπουριασμένος μετανάστης με το καχύποπτο και φοβισμένο βλέμμα που στέκονται δίπλα μας στο λεωφορείο; κι οι χιλιάδες άγνωστοι κι άγνωστες, που μας περιβάλλουν κάθε στιγμή από παντού, σ' αυτή τη μοναχική, συχνά αφόρητη καθημερινότητά μας;
Οι ήρωες της «Επόμενης Στάσης», θα σας ταξιδέψουν στη δική τους καθημερινότητα, στη δική τους απομόνωση, στις δικές τους συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες. Όπου τα χέρια της μοίρας και τα πλοκάμια του πεπρωμένου δημιουργούν τις πιο απρόσμενες κι απίστευτες συμπτώσεις, τις πιο δυνατές εκπλήξεις και συναισθήματα.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Δημήτρης Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1960. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και κλασσικές επιστήμες και Ιταλική φιλολογία στο UniversityCollege του Δουβλίνου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Πληροφοριών και στις Eυρωπαϊκές Δημόσιες Σχέσεις στο TrinityCollege του Δουβλίνου. Διετέλεσε επί έτη υπεύθυνος πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβιώσεως και Εργασίας, που έχει την έδρα του στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν τις ίσες ευκαιρίες, την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία.
Έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν άρθρα, παρουσιάσεις και μελέτες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, το εργασιακό περιβάλλον και την επαγγελματική υγιεινή και ασφάλεια στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Το πρώτο του θρίλερ «Η Κλεμμένη Ζωή Ενός Εύθυμου Ανθρώπου» εκδόθηκε στα ελληνικά το 2012 από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, ενώ η αγγλική του μετάφραση εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2014.
Εξέδωσε πρόσφατα το δεύτερο βιβλίο του «Η Επόμενη Στάση» στα ελληνικά κι ετοιμάζει πυρετωδώς το επόμενό του θρίλερ. Τα πρόσφατα διηγήματά του «Μην ξεχάσεις να ταίσεις τον σκύλο!» και «Μια συνηθισμένη μέρα» διακρίθηκαν στους 5ο και 6ο Διεθνείς Διαγωνισμούς διηγήματος του 2015 και 2016 με αντίστοιχα θέματα «Στα όρια» και «Χρώματα» που οργανώθηκαν από την ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Παράξενες μέρες».
Έχει ζήσει στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Αυτή την εποχή ζει στις Βρυξέλλες όπου είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του τοπικού Αγγλόφωνου Κύκλου Συγγραφέων (Brussels Writers Circle) κι εργάζεται στην Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας και Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σαν αρχισυντάκτης του δικτυακού τόπου «EUROPA» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1 σχόλιο: